Новини, статті

Що таке перистальтичні насоси та як вони працюють?

Що таке перистальтичні насоси та як вони працюють?

Тип насоса, який визначається як перистальтичний, описує конкретну насосну технологію, що характеризується здатністю перекачувати рідину, не торкаючись її. Технологія конфігурації дозволяє отримати точну та надійну роботу насоса, що робить перистальтичні насоси придатними для процесів дозування.

Як працює перистальтичний насос?

Перистальтичні насоси – це тип об'ємного насоса, який використовується для перекачування великої кількості різних рідин. Рідина транспортується всередині гнучкої трубки з використанням ефективного принципу відкачування, що називається перистальтикою. Ця операційна система заснована на дії стиснення за допомогою роликів, що чергуються з дією розслаблення трубки, що дозволяє всмоктувати вміст шляхом видавлення рідини насоса.

Перистальтичний насос оснащений гнучкою трубкою, яка забезпечує циркуляцію рідини навіть у разі високої в'язкості. Перистальтичні насоси можуть перекачувати дуже агресивні рідини, забезпечуючи точне перекачування, що робить їх придатними для управління процесами дозування. Конструкція, яка утримує рідину всередині труби, у поєднанні з відсутністю механічних ущільнень знижує ризик забруднення, а також забезпечує чудовий рівень стійкості до стирання з подальшим скороченням часу обслуговування.

Як працює перистальтичний насос?

У чому переваги перистальтичного насосу?

Переваги використання перистальтичного насоса у наступних пунктах:

  • Простота установки: насоси прості у використанні та потребують невисоких витрат на технічне обслуговування.
  • Конструктивна конфігурація: Насосна рідина не стикається з робочими колесами, лопатками, лопатями або клапанами під час перекачування. Це захищає елементи насоса від будь-якого ризику зносу та стирання внаслідок можливого контакту з рідиною, що транспортується.
  • Стабільність потоку: перистальтичний насос дозволяє досягти дуже точного перекачування, що робить його придатним для дозування або керування прецизійними процесами.
  • Матеріали: трубка всередині якісного перистальтичного насоса зазвичай виготовляється з матеріалів, що потребують мінімального обслуговування та більшої продуктивності з погляду технологічного процесу.
  • Масштабованість: конструкція конфігурації дозволяє адаптувати насос до простих чи складних систем, завжди гарантуючи масштабованість технології для задоволення різних вимог процесу.
  • Простота обслуговування: єдина запчастина - гнучкий шланг, який можна легко та без особливих витрат.

У чому переваги перистальтичного насосу?

Які сфери застосування перистальтичних насосів?

Перистальтичний насос має чудову точність відтворюваності при розподілі та дозуванні рідин навіть невеликих обсягів. Ці робочі характеристики усувають необхідність встановлення будь-яких клапанів, усуваючи звичайне блокування і сифонування рідин. З цих причин перистальтичні насоси часто використовуються у таких областях:

  • Фармацевтична промисловість: матеріали, з яких виготовлено трубку насоса, витримують дезінфекцію при високих температурах. Тому перистальтичний насос знаходить широке застосування в процесах ферментації, в процесах регулювання pH і в процесах розподілу косметичних продуктів.
  • Харчова промисловість: перистальтичний насос може використовуватися для перекачування в'язких рідин, наприклад, у роздачі соків, йогуртів, ароматизаторів, сиропів та у разі ліній виробництва харчових продуктів для консервування інших харчових продуктів. Матеріали, які використовуються для виготовлення трубок перистальтичного насоса, можуть відповідати вимогам USP, FDA та NS.
  • Дослідницькі лабораторії: Загальні додатки в лабораторних дослідженнях та розробках включають транспортування тканин для фільтрації, знебарвлення зразків, перфузію, рідинну хроматографію та транспортування кислотних або лужних розчинів.
  • Інші галузі: перистальтичні насоси можуть працювати в безперервному режимі, швидко вирішуючи багато складних проблем із доставкою рідини. Завдяки цим характеристикам насоси можуть використовуватися для транспортування стічних вод, горючих рідин, друкарської фарби, мастил та залишкових рідин після забою.

Висновки

Перистальтичні насоси Debem є безпечним і надійним рішенням у секторах водопідготовки, у хімічній промисловості, у харчовій та косметичній промисловості, у керамічній та будівельній промисловості, а також у паперовій промисловості. Ми запрошуємо вас зв'язатися з нашим відділом продажів, щоб отримати відповідне рішення для точних потреб у перекачуванні.

Купити перистальтичні шлангові насоси, запчастини або запасні трубки Ви зможете, звернувшись до менеджерів компанії ТОВ «ВІКАКВА».

Перистальтичні насоси DEBEM серії MP

Перистальтичний насос MP-3

Перистальтичний насос MP-3

Витрата: 16 - 103 л/год.
Тиск: 0-1,4 бар.

Насос перистальтичний MP-6

Насос перистальтичний MP-6

Витрата: 40 - 226 л/год. 
Тиск: 0-1,4 бар.

Шланговий насос MP-8

Шланговий насос MP-8

Витрата: 101 - 462 л/год. 
Тиск: 0-1,4 бар.

Шлангові насоси MP-11

Шлангові насоси MP-11

Витрата: 420 - 1076 л/год. 
Тиск: 0-8 бар.

Перистальтичний насос MPC з двигуном 12V

Перистальтичний насос MPC з двигуном 12V

Витрата: 40 - 364 л/год.
Тиск: 0-1,4 бар.

Шланг до перистальтичного насосу MP

Шланг до перистальтичного насосу MP